Tulo:
Lähtö:
Huoneita:
Henkilöitä:
Kampanja:

Keittiömestari Kasper Mäkinen

Vanajanlinnan ravintolamaailma uudistuu - 
Uusi keittiömestari Kasper Mäkinen yhdistää modernit ruokatrendit linnan perinteisiin

Vanajanlinna Resort & Country Clubin keittiömestariksi on nimitetty 1.8.2020 Kasper Mäkinen.
Skandinaaviset puhtaat maut, paikallisten tuottajien tarjonta ja ekologisuus tulevat uuden keittiömestarin myötä
näkymään entistä vahvemmin Vanajanlinnan makunautinnoissa.
Alueen ravintoloissa tarjotaan jatkossakin näyttävää ja hienostunutta ruokaa, mutta rennolla otteella. 


Skandinaavisia makuja ranskalaisella twistillä
”Kun Vanajanlinnasta otettiin yhteyttä, innostuin heti, sillä onhan kyse hyvin hienosta ja perinteikkäästä linnasta.
Oli heti myös selvää, että nyt halutaan aidosti uudistaa”, Kasper Mäkinen kertoo.
Hän kiteyttää ruokafilosofiansa kahteen asiaan: suomalaisten raaka-aineiden suureen arvotukseen sekä
kunnioitukseen ranskalaista kokkaustaitoa kohtaan.
Vanajanlinnan keittiössä tehdään jatkossakin näyttävää ja hienostunutta ruokaa, mutta rennolla otteella.
”Tulossa on paljon värejä, maukasta skandinaavista ruokaa ranskalaisella twistillä, kalaa ja mereneläviä reilusti ja
tietysti myös huolella mietittyjä ja viimeisteltyjä vegevaihtoehtoja”, Kasper kuvailee. 
”Pyrin tuomaan huippuraaka-aineiden parhaat puolet esiin. Yksinkertaisuus on kaunista.
Mennään raaka-aine edellä skandinaaviseen tyyliin, turhaan makuja peittelemättä.
Myös ekologisuus on tärkeää, ja pyrinkin hankkimaan merkittävän osan raaka-aineista mahdollisimman läheltä sekä
käyttämään sesongissa olevia tuotteita niin hyvin kuin mahdollista.
Sesongin raaka-aineissa on maku parhaimmillaan ja ne ovat myös taloudellisesti fiksu valinta.
Meillä on puhdas luonto ja huippuraaka-aineet.
Toivon voivani viedä suomalaisen ruuan arvostusta eteenpäin ja jakaa ilosanomaa upeista tuotteistamme ja tuottajistamme.” 


Elämyksiä ja erinomaista palvelua 
”Erinomainen palvelu sekä rento ja lämminhenkinen tunnelma ovat kaiken tekemisemme ydin ja
makunautinnot ovat hyvin tärkeä osa vieraidemme kokonaisvaltaista elämystä.
Kasper 28 v. on näkemyksellinen ammattilainen ja vahva tiimipelaaja.
Hän tuo mukanaan milleniaalin nuorekasta ja modernia otetta keittiöömme.
Uudistamme ensivaiheessa linnan a la carten ja Linna Golfin klubiravintolan menun.
Asiakkaillemme uudet tuulet alkavat konkretisoitua loppuvuodesta, jolloin Kasperin rakentamat uudet menut tulevat ensi kertaa tarjolle”,
sanoo Vanajanlinna Oy:n toimitusjohtaja Marko Majamäki. 
Kasper Mäkinen siirtyi Vanajanlinnaan helsinkiläisestä Sue Ellen -ravintolasta,
jota ennen hän työskenteli kolme vuotta keittiömestarina ranskalaisessa fine bistro La Maisonissa.

 

Kasper Mäkisen haastattelu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 25.8.2020:
https://www.hameensanomat.fi/kaupunkiuutiset/vanajanlinnan-milleniaalille-ruokaritarille-tyotarjous-tuli-taytena-yllatyksena-kasper-makinen-on-kokannut-11-vuotiaasta-lahtien-1475747/