Tulo:
Lähtö:
Huoneita:
Henkilöitä:
Kampanja:

Vanajanlinnan pitkä perinne katkeaa - Itsenäisyyspäivän aaton juhlia ei järjestetä vuonna 2020

 
Vanajanlinna ei järjestä tänä vuonna perinteisiä 5.12. itsenäisyyspäivän aaton juhlia vallitsevan koronatilanteen vuoksi.
”Olemme seuranneet tilannetta herkällä korvalla syksyn mittaan. Joulukuun alkuun on toki vielä aikaa, mutta sen verran isoista juhlista on kyse, ettemme halua ottaa minkäänlaisia riskejä tartunnoista. Terveys ja turvallisuus edellä mennään”, kertoo Vanajanlinnan hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo.
 

Juhlat on järjestetty koko Vanajanlinnan nykyisen toimintahistorian ajan, vuodesta 1998.

Vanajanlinnan itsenäisyyspäivän aaton juhlavastaanotto on noussut Suomen toiseksi suurimmaksi itsenäisyysjuhlaksi. Kutsuvieraita on ollut juhlissa viime vuosina lähes tuhat. Suurilla juhlilla on ollut positiivinen vaikutus myös alueen yrityksille: juhlavaateliikkeissä kauppa on käynyt hyvin, ja kampaamot, kosmetologit ja taksit on varattu täyteen. 


Kulunut vuosi on ollut koronatilanteen vuoksi erittäin poikkeuksellinen ja haastava myös Vanajanlinnalle. 
”Olemme joutuneet miettimään kuvioita uusiksi tänä vuonna. Vahvuutemme on onneksi se, että meillä on 20 erillistä kokous- ja juhlatilaa. Pystymme järjestämään pienempiä tilaisuuksia niin, että eri ryhmät eivät tarpeettomasti kohtaa toisiaan”, Walkamo kertoo.

”Olemme myös kehittäneet palvelutarjontaamme, kun Wellness Center Care aloitti toimintansa heinäkuussa. Meiltä voi vuokrata erilaisia liikuntavälineitä tai lähteä vaikka ohjatulle melontaretkelle. Kaiken lisäksi uusi keittiömestarimme Kasper Mäkinen on saanut valtavasti kehuja”, Walkamo kuvailee. 

”Silti olo on haikea, kun itsenäisyyspäivän aaton juhlat täytyy perua. Yritämme nyt keskittyä positiivisesti tulevaisuuteen. Kestitsemme tuttuun tapaan pikkujoulut, kokoukset ja saunaillat – ja luotamme siihen, että vuoden 2021 itsenäisyyspäivän aatosta tulee upea.”

 
Lisätiedot:
Hallituksen puheenjohtaja 
Mika Walkamo, 
0400 480921, 
mika.walkamo@vanajanlinna.fi